Zorgboerderij Levensvreugde uit Den Hout heeft begin september haar nieuwe zorgbus in ontvangst genomen. De feestelijke oplevering werd door tientallen belangstellende bijgewoond waaronder sponsoren en vrijwilligers.

De komst van de nieuwe bus heeft heel wat kopzorgen ontnomen bij Conny van der Schriek, eigenaar van Levensvreugde. Ze vertelt: “De vorige bus stond meer bij de garage dan dat hij op de weg reed. Elke keer werd ik gebeld dat hij weer met stukken langs de weg stond. Ook kwam er veel zwarte rook uit de bus en daar werd ik dan door vreemden over gebeld. Dat soort telefoontjes krijg ik natuurlijk liever niet”, sluit Van der Schriek af.

Positieve verassing
De eigenaresse was enorm verrast door de grote belangstelling in de oplevering van de nieuwe bus. Ze vervolgt haar verhaal: Er waren een hele boel mensen die ik niet kende. Maar andersom gold: zij kenden mij ook niet. Desondanks waren zij toch aanwezig, omdat ze allemaal maatschappelijk betrokken zijn bij dit project. Iedereen is enthousiast over wat Levensvreugde doet en dat deed me veel. Het is leuk om met zoiets belangrijks zoveel positieve aandacht te krijgen”, besluit Van der Schriek.

Onvoorziene tegenslag
De bus biedt veilig vervoer aan alle mensen, maar toch zijn nog niet alle problemen opgelost voor Levensvreugde. Onverwachts is één van de vrijwilligers overleden. Vandaar dat de zorgboerderij nu met een acuut chauffeurstekort zit. De instelling is daarom met spoed op zoek naar een nieuwe chauffeur voor de bus. Kent u of bent u iemand die interesse heeft in een bijdrage als chauffeur bij Levensvreugde? Neem dan contact op met de zorginstelling: 0162-464430.

Fotoreportage
Fotografe Marian Schutte was aanwezig op de feestelijke oplevering en heeft een fotoreportage gemaakt.