Zorginstelling Sosijn uit Raamdsdonksveer (per 1 oktober Dussen) heeft al een aantal maanden een nieuwe zorgbus in beheer. Tijd om het project van de zorginstelling wat meer aandacht te geven, want ook deze realisatie verliep nauw samen met onze Stichting. 

De zorgbus van Sosijn is er met een flink aantal plekken op vooruit gegaan sinds de komst van de nieuwe bus. Waar voorheen slechts twee kinderen per rit vervoerd konden worden met de zorgbus van Sosijn, kunnen er nu zes kinderen tegelijk mee. Het grote verschil zit hem vooral in het aantal rolstoelen wat nu mee kan worden genomen: vier.  Er kunnen dus aanzienlijk meer kinderen vervoerd worden en dat was hard nodig voor de zorginstelling. Elke week komen er zo’n veertig verschillende kinderen naar Sosijn voor de zorg die zij nodig hebben: zorg op maat.

Zorg op maat
Het klantenbestand van Sosijn loopt bijna door de hele provincie Brabant. Van Klundert tot Oss komen er kinderen speciaal voor zorg op maat. De zorginstelling is uniek in hun manier van het aanbieden van de zorg. Zo bieden zij de mogelijkheid om heel de week te blijven slapen en om een heel weekend te kunnen komen logeren. En dan bedoelen zij ook écht een heel weekend, tot laat op zondagavond. De komst van de nieuwe bus biedt Sosijn de kans om nu nog meer kinderen tegelijk te helpen.

Verhuizing
De zorginstelling gaat per 1 oktober verhuizen van Raamsdonksveer naar Dussen. Op deze nieuwe locatie worden de kinderen uiteraard weer voorzien van de zorg die zij behoeven. Zonder de hulp van Stichting MVI, had Sosijn het nog een tijd met de oude bus uit moeten houden. Dit is geen fijne situatie voor de instelling omdat de oude bus echt vervangen moet worden. In samenwerking met de stichting zijn er investeerders gevonden die bij hebben kunnen dragen aan de realisatie van de nieuwe bus.