Zorgboerderij de Mekkerbek in Baarle-Nassau is een samenwerking aangegaan met Stichting Mobiliteit voor Iedereen om een zorgbus te realiseren. Stichting MVI gaat uit naam van de zorginstelling lokale ondernemers benaderen voor een maatschappelijk betrokken rol bij dit project.

De Mekkerbek biedt professionele hulp aan zorgbehoevenden in de leeftijdscategorie van 4 tot 35 jaar. Deze mensen zijn, wat de dagbesteding betreft, volledig afhankelijk van de zorgboerderij. Om hen dag in, dag uit, te kunnen helpen, worden zij dagelijks opgehaald. Maar ondanks dat het vervoersmiddel nog elke dag rijdt, is de bus hard aan vervanging toe. Hierom gaan de zorgboerderij en Stichting MVI samenwerken. 
 

Het Project 
De stichting, gespecialiseerd in het realiseren van zorgbussen voor (zorg)instellingen, betrekt een groep sociaal betrokken ondernemers bij het project. Zonder hen is het niet mogelijk om de zorgbus voor Zorgboerderij de Mekkerbek te financieren. Bedrijven die besloten hebben om samen te werken met de zorgboerderij, kunnen rekenen op een flinke tegenprestatie. Zo krijgen zij veel aandacht op social media, een eigen bedrijfspagina op de website van Stichting MVI en een bedrijfslogo op de bus. 

De zorgboerderij staat garant voor kwaliteitszorg en biedt een breed zorgpakket aan. Om ook de komende jaren de juiste zorg aan te kunnen blijven bieden, is de komst van de nieuwe zorgbus cruciaal.