Zorgatelier Il Sogno in Berkel-Enschot is een samenwerking aangegaan met Stichting Mobiliteit voor Iedereen om een eigen zorgbus te realiseren. Momenteel wordt er door Il Sogno mondjesmaat met een auto gereden, maar dit kent geen vaste structuur. Een eigen bus zou daarin uitkomst bieden. Stichting MVI gaat uit naam van de zorginstelling lokale ondernemers benaderen om mee te doen aan dit belangrijke project.

Il Sogno biedt hulp op maat aan groepen die zorgbehoevend zijn. Dit kan uiteenlopen van kinderen die alleen na-schoolse opvang nodig hebben tot kinderen die re-integratie behoeven. Het atelier werkt geheel vraaggericht. Het zorgaanbod kan dus per kind verschillen. Ook is het mogelijk om s weekends te blijven logeren op de zorglocatie, dit om de ouders te ontzien van drukke weken zonder rust.

Op het zorgatlier is het mogelijk om deel te nemen aan verschillende activiteiten. Zo lopen er in de wei wilde dieren waar voor gezorgd wordt. In de Finse blokut, te vinden op het terrein van Il Sogno, is het mogelijk om te knutselen of te werken met eten. Ook is er een groot speelveld voor de kinderen aanwezig.