Opvanglocatie Het Zandkasteel in Hilversum rijdt alweer een jaar met de zorgbus die gerealiseerd is door Stichting MVI. Een mooi moment voor ons om eens te kijken hoe het er voor staat met de bus van de opvang.

We vroegen Karin van Zanden, eigenaresse van Het Zandkasteel, hoe zij de bus inzet: “De zorgbus rijdt dagelijks om kinderen met een verstandelijke beperking thuis op te halen en weer weg te brengen. Zij komen dan naar onze locaties om deel te nemen aan verschillende activiteiten. Maar naast het ophalen, gaan we ook naar uitjes toe zoals de bioscoop of dierentuin”.

De kinderen die bij Het Zandkasteel komen zijn tussen de vier- en twintig jaar oud. Clienten die boven de twintig jaar zijn komen voor dagbesteding. Deze groep doet klusjes of gaat naar de supermarkt voor de boodschappen. Van Zanden vervolgt: “Elke week komen hier zo’n vijftig kinderen. Het is belangrijk om hen zo veilig mogelijk te vervoeren en dat was niet meer mogelijk voordat we de nieuwe bus hadden.”

Het Zandkasteel had voorheen twee bussen, maar één daarvan was nodig aan vervanging toe. Na een tip kwam Van Zanden bij Stichting MVI uit. “Een van onze bussen kon écht niet meer, maar zomaar even een nieuwe kopen is geen optie. Dat is veel te duur. Door toeval kwam ik bij Stichting MVI uit en zij hebben toen samen met deelnemers uit de buurt een nieuwe bus voor ons gerealiseerd.”

De opvanglocatie maakt het mogelijk voor de kinderen om ook in het weekend van huis te kunnen blijven. Tijdens deze logeerweekenden verblijven de kinderen op Landal-park Rabbit Hill. Dit doen de groepen twee keer per maand. Dat zijn natuurlijk geweldige weekeinden en er worden uitjes georganiseerd zoals naar de dierentuin of een middag bowlen.