Zorgboerderij De Witte Schuur in Culemborg heeft een nieuwe zorgbus in gebruik genomen. De twee bussen waar de zorgboerderij voorheen mee rondreed, waren hard aan vervanging toe. In samenwerking met Stichting MVI en lokale ondernemers, is de bus gerealiseerd.

De eigenaren van De Witte Schuur maken enorm veel meters voor hun bezoekers. Zo hadden zij hun privé auto verkocht om van dit geld een bus te kunnen kopen. Een unieke handtoereiking naar de cliënten om op zo’n bijzondere manier te helpen. Deze bus reed veel rond om iedere dag opnieuw weer mensen op te halen, wat voor veel slijt zorgt. Nieuwe vervoer kwam daarom als geroepen voor De Witte Schuur.

Met de nieuwe bus worden de mensen uit de hele regio Betuwe opgehaald. De zorgbus rijdt ’s ochtends en ’s middags twee keer om iedereen naar de plek van bestemming te brengen. Dit kan bestaan uit het ophalen en brengen van en naar zorgboerderij De Witte Schuur, maar ook naar de supermarkt, huisarts of andere activiteiten.

Noodzaak nieuwe zorgbus
Door de komst van de bus hoeft er geen duur contract afgesloten te worden met een taxibedrijf. Ook omdat de zorglocatie afgelegen ligt, is het belang van de nieuwe bus enorm. Het veilig vervoeren van de mensen is sinds de huidige situatie gegarandeerd.