De wintertijd is ingegaan en dat betekent dat de feestdagen weer voor de deur staan. Voor veel mensen de gezelligste periode van het jaar. Maar voor één miljoen eenzame ouderen is dit wel anders. Zij zitten tijdens kerst vaak alleen en dat kan anders, vinden Van der Valk en Het Nationaal Ouderenfonds. Daarom organiseren zij een kerstdiner speciaal voor deze groep.

Bij ongeveer vijftig Van der Valk-vestigingen wordt er een kerstdiner georganiseerd. Het Nationaal Ouderenfonds brengt eenzame ouderen daar bijeen om gezamenlijk te dineren. Want niemand mag met kerst alleen zijn, vinden zij. In totaal worden er zo’n vijfduizend ouderen voorzien van een gezellige kerst. Dit diner wordt hen gratis aangeboden.

Ouderen worden door zorginstanties benaderd om mee te doen aan het diner. Het Ouderfonds hoopt op de manier de sociale contacten van de eenzame ouderen weer wat nieuw leven in te blazen. Het ontmoeten van nieuwe mensen is van groot belang voor deze groep.

Per vestiging verschillen de data van het diner. Kijk voor meer informatie op de site van het Ouderenfonds.