Vrijwilligersplatform NLvoorelkaar heeft op ludieke wijze aandacht gevraagd voor het vereenzamen van ouderen. Het platform plaatste op datingsite Pepper uit naam van twee bejaarden een advertentie in de jacht naar een hunk die ‘rollend naar huis’ wil. Niet na een heftig avondje stappen, maar met een rolstoel.

NLvoorelkaar probeert op deze manier vrijwilligers te werven om eenzame ouderen weer een maatje te geven. Uit cijfers blijkt dat bijna de helft van alle Nederlanders te maken krijgt met eenzaamheid, zo staat te lezen op de website van het platform. De actie is onderdeel van de campagne ‘ik date iets goeds’. Deze is in het leven geroepen om te voorkomen dat nóg meer mensen vereenzamen.

In plaats van een goede date werd er ditmaal gezocht naar een goede daad. Een daad waar je het ook daadwerkelijk warm van krijgt. Aangezien het aanduwen van een rolstoel best intensief is. De oproep leverden honderden positieve reacties op.

Inmiddels zijn er zo’n veertigduizend vrijwilligers aangesloten bij NLvoorelkaar, maar dat is nog niet voldoende. Uit onderzoek blijkt dat 43 procent van de Nederlanders zich wel eens eenzaam voelt. Dit getal loopt op tot 54 procent onder 75-plussers.

Eenzaamheid voorkomen begint bij jezelf. Door de handen uit de mouwen te steken en actie te ondernemen kun je op de meeste makkelijke manieren helpen. Zelf actie ondernemen is van essentieel belang. Benieuwd waar jij kan helpen? Kijk op de site van NLvoorelkaar.