Ouderen boven de 65 jaar worden weer íets ouder volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Volgens hen leven 65-jarige vanaf het jaar 2024 gemiddeld nog zo’n 20,63 jaar. Dit is een stijging van vijftien dagen ten opzichten van het vorige meetpunt.

Met name het aantal vrouwelijke doden onder longkanker-patiënten is afgenomen. Dit zorgt voor een positieve ontwikkeling in de cijfers. De prognose van het CBS wordt gebruikt om de AOW leeftijd vast te stellen. Deze blijft opnieuw staan op 67 jaar en drie maanden. We hoeven hierdoor niet wéér langer te werken!

Ook worden de ouderen iets ouder doordat zij meer bewegen, minder roken en minder ziek zijn. Tevens draagt een gelukkig leven enorm bij aan de levensverwachting. Ouderen die zich niet eenzaam voelen en actief in het leven staan, gaan over het algemeen minder snel dood. Zo staat te lezen in Journal of Happiness Studies.