Dagbesteding ZiZO Kerkrade en Stichting MVI zijn een samenwerking gestart om een zorgbus op de weg te krijgen. Samen gaan de organisaties ondernemers benaderen voor een maatschappelijk betrokken rol bij dit project. Ook u kunt bijdrage aan deze zorgbus. Kijk voor meer informatie hier.

ZiZO Kerkrade biedt dagbesteding aan een groep zorgbehoevenden. Zij hebben te maken met het downsyndroom of andere beperkingen. Op de zorglocatie worden verschillende activiteiten georganiseerd. Voor elke client is er een eigen gespecialiseerd dagprogramma. Op deze manier proberen zij zoveel mogelijk in te zetten op de behoeftes van de bezoekers.

De cliënten zijn grotendeels afhankelijk van duur taxivervoer doordat ze bijvoorbeeld rolstoelafhankelijk zijn. Daarnaast komen ze uit verschillende plaatsen in de omgeving. Het vervoer is een enorm grote investering, zeker voor een kleinschalige instelling als die van ons.

Om deze cliënten het dagelijkse vervoer aan te bieden, is ZiZO een samenwerking aangegaan met Stichting Mobiliteit voor iedereen (MVI).

Vanaf November 2018 kan ZiZO over een 9 persoons/rolstoelbus beschikken, welke zal worden ingezet voor vervoer van en naar de dagbesteding, praktische ritten als ziekenhuis, huisarts, tandarts, winkelcentra, zwembad en uitstapjes.