De kerstkaarten-actie van het Nationaal Ouderenfonds, PostNL en Kidsweek is een groot succes nu al bijna negenhonderd scholen zich hebben aangemeld. Tijdens de actie krijgen ouderen een speciaal voor hen geschreven kerstkaart van scholieren. Veel ouderen krijgen geen warme kerstgroet meer tijdens de feestdagen. Het Ouderenfonds wil daar verandering in brengen met deze actie.

In 2017 werden ook al 125.000 ouderen verrast met een kerstkaart. Destijds deden er ook ruim duizend scholen mee aan de  kerst-actie. Dit jaar wordt minstens hetzelfde aantal verwacht, meldt het Nationaal Ouderenfonds.

De actie richt zich niet alleen op de jeugd. Ook de rest van Nederland mag zich aangesproken voelen om een handgeschreven kaart te sturen naar het Ouderenfonds. Zij zorgen weer dat deze op de juiste plek aankomt. Stuur deze dan wel, gefrankeerd, vóór 18 december op naar het Nationaal Ouderenfonds.

In Nederland zijn er nog altijd zo’n miljoen ouderen eenzaam. Dit is één op de vier ouderen. Dit kan natuurlijk niet, doe daarom mee aan de actie! Kijk voor meer informatie op de website van het Ouderenfonds.