Rotterdam heeft 10 miljoen euro uitgetrokken om de stad gebruiksvriendelijker te maken voor ouderen. In 2035 is één op de vijf Rotterdammers 65-plus en om die inwoners in de stad te houden presenteert de stad nieuwe plannen. Hierin staat een heel pakket aan plannen om de vergrijzing aan te pakken.

De Rotterdamse plannen zijn vooruitstrevend. Zo moeten er huizen worden aangepast en is er het doel om ouderen meer te laten bewegen. Ook wordt er gekeken hoe eenzaamheid aangepakt kan worden. Voor dementerende wordt er passende zorg gerealiseerd.

De betrokken partijen tekenen woensdag alle plannen van ‘Rotterdam, ouder en wijzer’ met daarin de ambities en oplossingen voor de vergrijzing van Rotterdam. In 2019 moeten alle ambities geconcretiseerd worden zodat de plannen ook daadwerkelijk uitgevoerd kunnen worden. Komende zomer worden die plannen gepresenteerd.