De oproep van het Nationaal Ouderenfonds en PostNL om kaarten te schrijven voor eenzame ouderen is tot in het buitenland beantwoord. Uit allerlei uithoeken van de wereld zijn er kaarten binnengekomen. Het is al weer voor het vierde jaar op rij dat de actie wordt gehouden.

Er kwamen onder andere kaarten uit Ierland, Portugal, Griekenland, Slovenië, Denemarken, Zweden, Canada, Curaçao, België, Spanje, Cyprus, Noorwegen, Schotland, Oostenrijk, Frankrijk, Italië, en zelfs Japan. De afzenders zijn onder meer leerlingen van Noorse basisscholen, Nederlandse expats in Canada en Curaçao, en padvinders uit Frankrijk.

Begin vorige maand riepen het Ouderenfonds en PostNL op om zoveel mogelijk kaartjes te sturen voor eenzame ouderen. De actie kreeg veel gehoor en leverde meer dan honderdduizenden kaarten op. Volgens de ouderenorganisatie krijgen veel mensen geen post met kerst en daar willen zij verandering in brengen.

Meer dan duizend Basisscholen deden dit jaar mee aan de actie. Tijdens de voorgaande editie werden uiteindelijk 250.000 kaarten verzonden naar ouderen. Dit jaar wordt zo’n zelfde aantal verwacht. In het tv-programma De Wereld Draait Door werden kaarten verzameld door bn’ers. Ook minister Hugo de Jonge zette zich in voor de actie en riep in een video op om zoveel mogelijk kaarten te sturen.

Op het Instagram-account van het Nationaal Ouderenfonds komen dagelijks creaties voorbij van geschreven kaartjes.

https://www.instagram.com/p/BrYTOTEAdaO/