Zorggroep Archipel in Eindhoven is wederom een samenwerking aangegaan met Stichting Mobiliteit voor Iedereen om een nieuwe zorgbus te realiseren. Mede door nieuwe veranderingen in de wet is de zorggroep genoodzaakt om opnieuw passend personenvervoer te regelen in samenwerking met Stichting MVI.

Zorginstellingen en welzijnsorganisaties moeten noodgedwongen een beroep doen op organisaties die zich inzetten voor personenvervoer zoals Stichting MVI doet. Ook voor Archipel wordt het haast onmogelijk gemaakt om de passende en primair noodzakelijke dagbesteding te kunnen bieden. Dit alles heeft te maken met de nieuwe wet.

Archipel en Stichting MVI hebben elkaar al eerder gevonden voor vervoersprojecten en geven elkaar nu nogmaals de hand om een samenwerking te starten. De Stichting gaat zich inzetten om per mei a.s. een nieuwe bus op de weg te zetten. De komende periode zal MVI lokale ondernemers benaderen voor een maatschappelijk betrokken rol bij het project.