Zorginstelling Volckaert in Dongen is donderdag bekend gemaakt als de winnaar van de rolstoelbus. Stichting Mobiliteit voor Iedereen viert op 21 februari haar vijf jarig bestaan en verlootte daarom een bus. Volckaert kwam als winnaar uit de bus.

Vooraf was groots aangekondigd wanneer de loting plaatsvond. Ook Omroep Brabant was paraat en deed verslag van de loting en het vijf jarig bestaan. Na de bekendmaking vertrok er een delegatie van Stichting MVI naar Dongen om hoogstpersoonlijk de bus af te komen leveren.

Stichting MVI, kwam de bewoners het goede nieuws vertellen. Zij wisten nog van niets en waren blij verrast met het nieuws. Met het ontkurken van de fles en het aansnijden van de taart was het feest compleet.

Onder het genot van een drankje kwamen de bewoners en medewerkers van Volckaert gezamenlijk naar de rolstoelbus kijken. In het zorgcentrum wonen veel minder valide mensen. De bijbehorende rolstoellift komt daarom als geroepen voor de instelling.

De instelling kan de komende vijf jaar gebruiken maken van de bus. En als we de bewoners mogen geloven: er staan nog genoeg uitjes op de planning. Door de komst van de bus kunnen deze nu verwezenlijkt worden.