Bûtenút in Oentsjerk heeft tot 2024 een zorgbus van Stichting MVI in bruikleen.

Afgelopen vrijdag stak de eerste zorgbus van Stichting Mobiliteit voor Iedereen de Friese grens over. Ze hebben daar, net zo goed als in de rest van Nederland, ook last van de WMO. We zijn heel erg blij zorgboerderij Bûtenút in Oentsjerk te kunnen helpen. De zussen Jolanda de Grijs en Fronny Hendriks hebben tot 2024 een Mercedes Vito in bruikleen en daarmee stelden zij het tarief van vóór 1 januari 2020 zeker. Vanaf die datum zijn alle personenvoertuigen in de zorg, door het afschaffen van de Bpm teruggaaf, 40-45% duurder. Zie hiervoor de effectrapportage van het KNV.

Deze maand zijn wij de zorginstellingen actief aan het benaderen om goed in kaart te krijgen wie we dit jaar nog aan een zorgbus kunnen helpen. U kunt zelf ook contact zoeken met Helmer de Vries 06-41 86 33 23 of met Edwin Kock 06-24 52 56 35.