De fastfoodketen McDonalds gaat in Amerika meer dan 250.00 ouderen inzetten om seizoensbanen in te vullen bij het restaurant. In de zoektocht van McDonalds naar geschikt personeel dat in de ochtend en middag wil werken, is er maar één geschikte arbeidsgroep gevonden: ouderen.

Volgens het restaurant zijn zij niet vies van vroege arbeid en leveren zij gemiddeld een betere werkprestatie dan jongeren. Het is de bedoeling dat de keten de ouderen komende zomer al in gaat zetten. De zomers zijn erg druk bij McDonalds, vandaar dat er zoveel extra personeel nodig is.

McDonalds zet de ouderen niet weg bij de vervelende baantjes. Nee, ook de hogere functies kunnen vergeven worden aan deze leeftijdsgroep. Zo kunnen ze zelfs shift-manager worden. Het hangt volledig af van de capaciteiten van de ouderen. Wel moet er online gesolliciteerd worden, wat voor enkele misschien nog een probleem kan vormen gezien de leeftijd.