Het CBR heeft inmiddels zoveel problemen bij het verlengen en aanvragen van rijbewijzen voor 75-plussers dat sommigen al meer dan negen maanden hebben moeten wachten op het papiertje. Tubantia sprak met Bert Boom: “Op deze manier raken ouderen ├ęcht in een isolement”.

Al langere tijd heeft het CBR grote moeite om rijbewijzen voor 75-plussers te verstrekken. De minister moest er zelfs aan te pas komen om in te grijpen. Maar uit het verhaal van Boom, die zijn ongezouten mening niet achter stoelen of banken steekt, blijkt dat het nog steeds een puinhoop is bij de organisatie achter de rijbewijzen.

Boom heeft inmiddels negen maanden gewacht en eindelijk ligt zijn rijbewijs klaar. Maar voor hem lijkt het gedaan met de pret. Hij heeft in al die tijd niet tot nauwelijks gereden en is onzeker geworden over zijn rijkunsten. De 81-jarige Twentenaar heeft sinds korte tijd meer vertrouwen in zijn nieuwe elektrische fiets.

“Ik vind de gang van zaken buitengewoon triest verlopen. Op deze manier raken ouderen echt onnodig in isolement, dit kan voorkomen worden”, aldus Boom. Voor zichzelf bekijkt hij het van de positieve kant: hij is zo blij als een kind met zijn nieuwe E-bike.