Eenzame ouderen uit Teteringen hebben zondag een warme maaltijd voorgeschoteld gekregen door jongeren. Zij vonden dat er te weinig gebeurd in het dorp en proberen op deze manier leven in de brouwerij te krijgen en tegelijkertijd iets te betekenen voor de gemeenschap. Zo’n honderd eenzamen hadden zo een gezellige afsluiting van het weekend.

In het Brabantse dorp Teteringen gebeurd niet zoveel. In de kleine gemeenschap, vlakbij Breda, hebben een aantal jongeren daarom besloten om wat te ondernemen voor het dorp én de mensen. Er moest iets gebeuren, maar zelf wisten ze nog niet precies wát. Uiteindelijk zijn ze bij het idee gekomen om een diner te organiseren voor ouderen die zich eenzaam voelen.

Door samen te werken met huisartsen en Stichting de Zonnebloem konden ouderen geattendeerd worden op het feestmaal. Ook niet-eenzamen konden naar het diner komen, maar betaalden dan een bepaald tarief. Voor ouderen was het etentje helemaal gratis.

“Eenzaamheid los je niet op met één enkel etentje, maar de fijne herinnering blijft”, laat mede-organisator Gijs van Hooijdonk weten aan Omroep Brabant. “Desondanks leren de ouderen toch nieuwe mensen kennen, waar ze na het diner ook wat aan kunnen hebben”.