In het Gelderse Beuningen worden ouderen de komende twee weken voorzien van allerlei zomerse activiteiten om zich niet eenzaam te voelen. Zo kunnen ze onder andere gaan boogschieten, boerengolf spelen, een rondvaart over de Waal maken of deelnemen aan een Indisch buffet.

Ouderen en mensen die niet meer werken voelen zich in de zomer vaak best eenzaam. Joep Mes organiseert de zomeractiviteiten en weet er alles van. ‘Het was vroeger al met mijn moeder. Alles stopte in de zomer, het bridgen stopte en alle wekelijkse vastigheden. En dan gingen ook wij nog eens op vakantie, dus was ze helemaal alleen’, schetst Mes.

Zo kwam ze enkele jaren geleden op het idee om iets voor de ouderen in Beuningen te organiseren. ‘Dat alles moet stoppen in de zomer, dat is oud denken. Je moet een beetje meegaan met de tijd.’ Intussen is het programma vol zomeractiviteiten razend populair. ‘We hebben voor sommige onderdelen zelfs meer aanmeldingen dan dat er plekken zijn.’