De periode van zomervakantie komt bijna ten einde. Voor veel mensen een doorn in het oog, maar niet voor de meeste ouderen in de zorgcentra. De zomer betekent voor hen een periode van weinig bezoek en geringe aandacht krijgen. Een beetje extra aandacht voor veel ouderen zou al een boel schelen. Omroep Brabant deed zo’n poging met een mooi resultaat.

Omroep Brabant-presentatrice Betty van den Oetelaar deed een oproep om zoveel mogelijk kaarten op te sturen naar de ouderen van woonzorgcentra de Eikelaar in Udenhout. Uiteindelijk werden er meer dan tweehonderd kaarten opgestuurd. De provinciale omroep ging langs voor een korte reportage en trof ouderen aan die blij verrast waren met de briefpost.

In gesprek met de goedlachse presentatrice vertellen de ouderen dat de zomer-periode niet meevalt voor hen. Ze zitten alleen en vrienden of familie zijn vaak weg of op vakantie. Des te meer wordt het gewaardeerd dat er kaartjes worden verstuurd vanuit het buitenland. In de reportage komt duidelijk naar voren dat de ouderen gelukkig worden van de aandacht die ze krijgen door middel van de brieven. Ze zijn overduidelijk geƫmotioneerd.

Een aantal afzenders hebben de boodschap zichtbaar serieus genomen en lijken heel de camping gevraagd te hebben een kaart te sturen. Uit sommige enveloppe verschijnen meerdere kaarten of brieven met verhalen. De verstuurder van de kaart kennen ze in de meeste gevallen niet, maar het doet de ouderen deugd om even in het middelpunt van de aandacht te staan.