“Het coronavirus kunnen wij niet stoppen. Het eenzaamheidsvirus wel!”
Welke zin heb jij onthouden van de toespraak van onze koning?

Het eenzaamheidsvirus heeft, als woord in deze zin, mij heel veel inzichten gegeven. Eenzaamheid gedraagt zich namelijk echt als een virus, het overvalt je, het nestelt zich in je en zonder hulp van buitenaf is het maar moeilijk te verslaan.

Een virus zie je niet aan de oppervlakte, het sluipt zo je leven in en kan in sommige gevallen enorm besmettelijk zijn.

Je ziet het niet, je hoort er niks over en het heeft ook geen geur. Maar dat betekent niet dat het er niet is.

Het eenzaamheidsvirus, treffender kan ik het niet omschrijven. Doelgerichter kan ik het niet verwoorden. Meer uitgesproken dan dit kan ik het niet maken.

Al jaren zet Stichting Mobiliteit voor Iedereen zich in om eenzaamheid te bestrijden. We willen het een halt toe roepen. We willen het eenzaamheidsvirus uitroeien!

Dat doen we door gesponsord extramuraal zorgvervoer voor zorginstellingen te faciliteren. Met andere woorden: Wij regelen de noodzakelijke rolstoelbussen voor zorginstellingen die zelf niet in staat zijn om dat aan te schaffen. Want jeetje, wat zijn die bussen duur!

Zonder die bussen zouden zorginstellingen namelijk niet kunnen bestaan. En als ze niet kunnen bestaan dan kunnen zorgafhankelijke mensen die thuis wonen de deur niet uit. Als die zorgafhankelijke mensen de deur niet uit kunnen, verpieteren ze in hun eigen huizen en zijn daardoor extreem vatbaar voor het eenzaamheidsvirus.

Het virus zelf kunnen we niet doden, maar wij kunnen wel het juiste medicijn regelen om dat virus de kop in te drukken!

Een heel simpel, eenvoudig medicijn wat voor iedereen toegankelijk moet kunnen zijn.

Zodra straks het medicijn voor het coronavirus er is en verspreid gaat worden, dan willen wij ook het medicijn voor het eenzaamheidsvirus verspreiden!

Verspreid jij mee?