De eerste oplevering van een nieuwe zorgbus sinds de corona-tijd is een feit. Dagbesteding de Molenhof in Werkendam had donderdag de primeur en mocht als eerste instelling in maanden de sleutel van een zorgbus ontvangen. De bezoekers van de Molenhof kunnen inmiddels een jaar gebruiken maken van de bus, maar door de ontstane omstandigheden was het eerder niet mogelijk om de sleutel in een officieel moment te overhandigen.

Door toedoen van het virus heeft de dagbesteding twee maanden lang stilgelegen, maar door de versoepelingen van de maatregelen, was het toch weer mogelijk om mensen te ontvangen. Zodoende kon ook de feestelijke oplevering ingepland worden. Alle betrokken partijen kregen een uitnodiging om aanwezig te zijn bij het officieel overhandigen van de sleutel.

Onder het genot van een hapje en een drankje werden de aanwezige gasten bedankt voor het mede mogelijk maken van de zorgbus. Verschillende ondernemers uit de regio waren samengekomen om de feestelijke moment bij te wonen. In totaal kwamen zo’n veertig ge├»nteresseerde op de overhandiging af.

De zorgbus van de Molenhof verzorgt de komende jaren het vervoer van gasten van en naar de dagbesteding. Zo wordt dagbesteding voor deze mensen gegarandeerd en wordt eenzaamheid
tegengegaan.