Dat de zorgbussen van Stichting MVI hét verschil maken, staat buiten kijf. Stichting MVI bezocht onlangs Kunst Atelier Beidehand® in Breda. Dankzij ondersteuning van een groot aantal maatschappelijk verantwoorde ondernemers uit de regio, bij wie het hart op de juiste plaats zit, heeft Stichting MVI kunstatelier Beidehand® mogen voorzien van een zorgbus.

“Dagbesteding kunstatelier Beidehand® is er voor mensen, van alle leeftijden, met licht (verstandelijke) beperking, dementie of in sociaal isolement, die affiniteit hebben met kunst en creativiteit. Dit kunstatelier is geen gewoon ‘doorsnee’ atelier.”

Met de zorgbus van Stichting MVI vervoeren ze dagelijks mensen van hun thuis naar het Atelier. Zo kunnen deze mensen naar een dagbesteding, waarbij naast de sociale contacten die ze daar ondervinden, er ook enorm veel creativiteit tot uiting komt in de vorm van ware kunst. Daarnaast gaan ze met regelmaat op pad met de bus om deelnemers een onvergetelijke dag te bezorgen.

Denk niet in hokjes maar in hartjes

Dat is de boodschap die Ellen en Marjolein, oprichters van Kunst Atelier Beidehand®, willen uitdragen.

“Het is een plek waar mensen zich kunnen ontwikkelen en ontplooien en daardoor meer levensvreugde en eigenwaarde krijgen. Met behulp van inspirerende en ervaren begeleiders.
We brengen mensen bij elkaar door er tevens een sociaal aspect aan te verbinden, iedereen is welkom om een kijkje en praatje te komen maken”.

Ellen én hond Charlie zorgen voor een hartelijk ontvangst. Beide zijn onlosmakelijk verbonden met het Atelier. Deelnemers die voor de eerste keer komen, vinden het vaak erg spannend. Een nieuwe omgeving met nieuwe prikkels kan soms erg stressvol zijn. Hond Charlie herkent dit soort spanningen en kan daar heel natuurlijk de scherpe randjes vanaf halen.

Bij binnenkomst heerst er al meteen een gemoedelijke sfeer. Door de 1,5 meter maatregel zijn er minder mensen aanwezig dan gewenst. Er wordt geschilderd, gehaakt, getekend en weer iemand anders is druk bezig om prachtige kralen te rijgen.

Er ontstaan gesprekken met enkele aanwezigen. Het is ontroerend om te horen wat deze mensen hebben moeten doorstaan in hun leven. En hoe belangrijk de dagbesteding voor ze is.  Hierdoor raken ze uit hun sociaal isolement en heeft eenzaamheid niet langer de regie over hun leven. Samen maken wij de wereld mooier!

Meer informatie over kunstatelier Beidehand® is te lezen op Beidehand®