Je kunt op verschillende manieren met sponsoring omgaan in je bedrijf. Je kunt meedoen met een evenement, een sponsorloop bijvoorbeeld, je kunt de lokale sportclub sponsoren met een banner langs het veld of je wordt partner van een goed doel. Er zijn zoveel opties! Maar waarom zou je aan sponsoring doen en wat kun je er nog meer mee? Wij leggen het uit in dit blog.

Waarom zou je je bedrijf koppelen aan een goed doel?

Een bedrijf sponsort vooral goede doelen als onderdeel van maatschappelijk verantwoord ondernemen, het MVO-beleid. Dit is een steeds belangrijker onderdeel van de strategie bij veel bedrijven. Als partner van een goed doel kan een bedrijf maatschappelijke en zakelijke doelen op een mooie manier met elkaar zien te verbinden! Tegelijkertijd kan de positieve energie meer bedrijfsbetrokkenheid bij de medewerker creëren.

Deze vorm van sponsoring is de laatste jaren opvallend veranderd. Het gaat niet meer om een donatie van het bedrijf aan het goede doel in ruil voor een positief imago en bekendheid, maar om samenwerking! Het bedrijf wil het MVO-beleid aanhouden en het goede doel wil iets verbeteren in de samenleving. Een perfecte combinatie! Niet alleen als geldverstrekker- en ontvanger, maar ook als partners. 

De drie voornaamste redenen dat er gesponsord wordt is; verhogen van de verkoop, naamsbekendheid vergroten en imagoverbetering. Hieronder zullen de drie voornaamste redenen verder worden toegelicht. 

Verhogen van de verkoop

Als bedrijf is het belangrijk te zoeken naar een goed doel dat bij je past. Kijk hierbij ook welke doelgroep er bereikt wordt. Wil je bijvoorbeeld de lokale sportclub sponsoren, maar zit jouw doelgroep in Duitsland? Dan is dit geen handige combinatie en zul je nooit je verkopen kunnen verhogen.

Veel goede doelen of evenementen waar je partner van kunt worden, hebben een netwerk moment. Voor jou een goed moment om aanwezig te zijn. Hier maak je kennis met je doelgroep. Dus als je die tennisclub sponsort, ga er dan ook vaak naar toe. Zo leren mensen je kennen. Wij bij Stichting MVI leveren de bussen feestelijk op. Hét moment om kennis te maken met andere MVO partners én de mensen van de zorginstelling.

Naamsbekendheid vergroten

Kijk ook goed welke kanalen er worden ingezet om die doelgroep te bereiken. Komt je logo ook op hun social kanalen, of in hun nieuwsbrief? Om je naamsbekendheid te verhogen, is het handig als je veel in beeld komt.

Vaak zijn er bij de goede doelen verschillende opties. Ook bij ons van Stichting MVI is dit het geval. Je kunt bijvoorbeeld op één bus een logo plaatsen, maar je kunt ook landelijk in beeld komen.

Imagoverbetering

Sponsoring wordt ook wel omschreven als communicatie doormiddel van associatie. Je associeert je met een organisatie dat past bij jouw bedrijf en waar jij voor staat.

Wat wel van belang is, is dat je dan ook zelf naar buiten brengt dat jij partner bent geworden van dat goede doel. Je kunt social berichten delen hierover, je kunt het in je nieuwsbrief vermelden of je zet het op je website. Zo ziet ook de buitenwereld hoe betrokken jij bent bij de maatschappij.

Op zoek naar een goed doel om partner van te worden?

Als je MVO partner wordt van Stichting MVI, bereik je door de uiting op de bus veel mensen! Een brede doelgroep in de regio, of landelijk. En buiten dat zijn er nog veel meer mogelijkheden om in beeld te komen bij je doelgroep. Kijk gerust verder op onze website of dit het doel is dat bij je past!