Tel.nummer:
0162-239801
e-mail address:
info@stichtingmvi.nl
Adres zorgproject:
Sommelsdijkstraat 40, 3086 BN Rotterdam, Nederland
Project

Breinpuzzel Rotterdam

Stelt u zich een voor: je begint de week zoals altijd, je sluit de week echter af dat niets meer is zoals je gewend was. Hersenletsel overkomt 1 op de 4 mensen in Nederland. Hersenletsel door diverse oorzaken: hersenbloeding, herseninfarct, aneurysma, ongeluk, tumor, ziekte etc. Een breuklijn in het leven is een feit. Na de ziekenhuis opname en revalidatie woon je weer thuis. Maar dan…. dan ga je bij goed geluk niet rolstoelafhankelijk en ogenschijnlijk als een ieder ander door het leven, echter alle dagelijkse dingen lukken niet zoals voorheen, het antwoorden op een vraag kost je meer tijd, het overzien van je werkzaamheden lukt niet. Het plannen van de dag is een obstakel geworden. Je energie is op na de ochtend routine die nu langer duurt. De geluiden en beelden komen ongefilterd binnen, je raakt overprikkeld en dan… verwachtingen van je werkgever kan je niet meer aan voldoen, je komt thuis te zitten en beland buiten het sociale en maatschappelijke leven. Dit is geen eigen keuze geweest, het is je overkomen.

Zelf regie behouden

Mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel willen een zinvolle invulling van de dag. Er is een gespecialiseerde dagbesteding; De Breinpuzzel, waar het kleinschalig is, weinig externe prikkels, waar je lotgenoten ontmoet en waar je aan jezelf kan werken en zoeken wat bij je past, op allerlei gebieden zoals je cognitie, coördinatie, balans, motoriek, doormiddel van deskundige begeleiding en het volgen van de aanboden diverse activiteiten. Alleen om daar te komen is een ding, je bent aangewezen op vervoer omdat je niet veilig zelfstandig in het verkeer kan deelnemen in verband met de vele prikkels die om je heen zijn. Je mag gebruik maken van vervoer mits dit in je eigen woonplaats is en maximaal aantal ritten op jaarbasis. De Breinpuzzel kan dit in samenwerking met MVI bieden, echter is hier wel hulp nodig.

Passend vervoer:

Een aangepaste rolstoel bus is voor de Breinpuzzel de oplossing. De aanschaf van zo’n bus valt buiten de reguliere vergoeding van de overheid, en is voor de Breinpuzzel niet haalbaar. Het vervoer wat men zelf nu regelt valt onder andere vergoedingen, en is voor partners die veelal ook hun werkzaamheden nog hebben een belasting die onwenselijk is. De Breinpuzzel heeft de keuze gemaakt om samen met de Stichting MVI en sociaal betrokken ondernemers dit aangepast vervoer te gaan regelen. Deze bus gaat bestuurd worden door vrijwillige chauffeurs, meestal gepensioneerde personen, die het leuk vinden om de mensen heen en weer te rijden, en zo zelf ook weer een zinvolle dag invulling ondervinden. Het persoonlijk contact als team maar ook het vertrouwen in elkaar zorgt ervoor dat het goed verloopt. Help ons mee!

Om het vervoer te realiseren, zij wij afhankelijk van MVO partners. Als MVO partner bent u ambasadeur van de bus en krijgt u een zichtbare mooie plek voor promotie van uw bedrijf op de bus. Onze deelnemers komen uit de hele regio van en rond Rotterdam. Verder maken wij publiciteit over deze bus in de regionale en op sociale media en benoemen hierbij de sponsoren.

Voor reactie of aanvullende informatie neemt dan gerust contact op via onderstaand nummer met Anne Haanskorf. Namens alle deelnemers, coaches en vrijwilligers alvast bedankt voor uw tijd en aandacht, wij hopen dat u dit belangrijke project wil en kan ondersteunen!

Steun het project! Doneer nu aan Breinpuzzel Rotterdam

Help ons het doel te behalen!

Donateurs

Smit Heat Services

Adwill Vastgoed B.V.

Tuincentrum Zwikels

Koffieshop Countdown

Riddersprong B.V.

Rietdijk Onderhoud B.V.

Alphatron Marine B.V.

B.S.B. Reclame

FMO Beheer & Vastgoedmanagement

Praktijk voor Fysiotherapie Heijplaat

Ruud Borgdorff Verzekeringen

Spar Standdaardbuiten

Spektuin B.V.

Hubo Kralingen

Bo Concept

Vers speciaalzaak De Passievrucht