GGZ Delfland
Adres zorgproject:
Sint Jorisweg 2, 2612 GA Delft

Stichting Mobiliteit Voor Iedereen
Tel.nummer:
0162-239801

E-mail address:
info@stichtingmobiliteitvooriedereen.nl

Adres:
Everdenberg 99, 4902 TT Oosterhout
Project

GGZ Delfland

Als je te maken hebt (gehad) met een psychiatrische aandoening, of op een andere manier de aansluiting met de maatschappij bent kwijt geraakt, kan het moeilijk zijn om weer actief te worden. De medewerkers van Doel Delfland, onderdeel van GGZ Delfland, bieden hierbij de juiste begeleiding en helpen cliënten bij het vinden van passende dagbesteding. Dagbesteding kan ervoor zorgen dat de cliënt structuur in zijn dag brengt, vaardigheden opdoet, zich sociaal sterker voelt en meer vertrouwen in zichzelf krijgt.

Zinvolle dagbesteding

Bij de dagbesteding kun je denken aan het oppakken van verschillende dagelijkse bezigheden, zoals financiën, persoonlijke verzorging en huisvesting. Zo hebben we een eigen vervoersdienst die deelnemers begeleidt en opleidt tot beroepschauffeur voor groeps- en individueel vervoer. We werken samen met plaatselijke taxibedrijven waardoor er mogelijkheden zijn om met hulp door te stromen. Maar, het organiseren van je leven en het vinden van een zinvolle besteding van je dag, hoeft niet alleen gericht te zijn op zelfstandig wonen of werkgerichte activiteiten. We bieden ook verschillende sportieve en creatieve activiteiten die deelnemers helpen bezig te zijn en ervoor zorgen dat zij contact hebben met andere mensen. Zo kan er gebruik worden gemaakt van de sportaccommodaties om bijvoorbeeld te gaan fitnessen en zwemmen. Daarnaast kunnen de deelnemers onder begeleiding bezig zijn met textiel, tekenen en schilderen, keramiek en decoratie.

Bussen worden gereden door en voor cliënten

Je kunt meedoen aan onze activiteiten als je in behandeling bent bij GGZ Delfland of als je een WMO-indicatie hebt. Om deel te nemen aan de activiteiten, geldt voor een groot aantal cliënten dat zij vervoer nodig hebben van en naar de verschillende dagbestedingslocaties in de regio.  Hiervoor gebruiken we onze eigen vervoersdienst, met onder andere bussen. De bussen worden voornamelijk gereden door cliënten die begeleid en opgeleid worden tot chauffeur. Kortom, de bussen zijn niet alleen onmisbaar voor deelnemers aan de dagbesteding, het betekent ook dat we meer cliënten van dagbesteding kunnen voorzien. In samenwerking met Stichting MVI kan GGZ Delfland twee elektrische bussen inzetten voor het vervoer, hier hebben we alleen wel uw hulp bij nodig.

Help ons mee

De aanschaf van een bus valt buiten de reguliere vergoedingen van de overheid. GGZ Delfland heeft er daarom voor gekozen om samen met Stichting MVI en sociaal betrokken ondernemers dit vervoer te gaan regelen. Om het vervoer te realiseren, zijn wij afhankelijk van MVO-partners. Als MVO-partner bent u ambassadeur van de duurzame bus en krijgt u een mooie plek voor promotie van uw bedrijf op de bus. Uw logo is goed zichtbaar wanneer deelnemers heen en weer gereden worden naar de dagbesteding. De dagbesteding vindt onder andere plaats in de regio Bergschenhoek, Delft, Den Hoorn en Naaldwijk.

Wilt u reageren of heeft u nog vragen over dit project? Neem dan contact op met onze projectleider Kimberley Haazen, telefoon 06-52616730 of email: kim.haazen@stichtingmvi.nl.

Namens alle deelnemers, begeleiding en vrijwilligers alvast bedankt voor uw tijd en aandacht, wij hopen dat u dit belangrijke project wil en kan ondersteunen!

Steun het project! Doneer nu aan GGZ Delfland

Help ons het doel te behalen!

Donateurs

van der Helm waterbouw
Aannemersbedrijf Ruigrok
Maatschap Buitendijk
FZN Parts bv
Installatiebedrijf Donkers B.V.
Van Egmond Matricaria
Th. Van Geest & Zn
Marsman Maatwerk
Kees Toets CD-Shop
Koster Sportclubs Fitness Only
Best Combi
Inlijn Interim Management & Consultancy
Sumatra Software B.V.
V.O.F. Sterc
Cafe de Boog
Koffiehuis het Kalf
Druk. ‘Tan Heck’
Buizer Hlding B.V.
Amy’s koffie/broodjes
The Family Stand Jeans/ca
Shop/Go
Dames en Heeren Kapperssalon
Lalleman Bouw
Futuro Mannenmode
Stars Design B.V.